Is Het Verstandig Om Een Huis In Spanje Te Kopen?  thumbnail

Is Het Verstandig Om Een Huis In Spanje Te Kopen?

Published Jul 25, 23
9 min read

Huis Kopen Spanje Guardamar

🎙️Pim & Milou laten de beurs even voor wat ‘ie is en nemen een kijkje in de wereld van vastgoed: de enige plek waar je wél verstandig kunt beleggen met geleend geld - huis kopen spanje tips. Ralph, die al bijna tien jaar belegt in woningen die hij koopt, opknapt en in de verhuur gooit, legt uit hoe je rendement maakt op geld dat je niet hebt.Deze week maken we een uitstapje van de beurs. Een ander succesvol alternatief van beleggen op de beurs onder particuliere beleggers is namelijk fysiek vastgoed. Heel specifiek is dat vastgoed waar in gewoond kan worden. Zelf heb ik geen ervaring met beleggen hierin, gelukkig hebben kan Ralph dat met zijn tien jaar ervaring wel - waarom huis kopen in spanje.

Beleggen in vastgoed hoeft niet altijd direct fysiek te zijn. Op de beurs is het mogelijk om via een fonds of onderneming indirect in vastgoed te beleggen. In aflevering 35 hebben we daar uitgebreid aandacht aan besteed. huis kopen spanje met zwembad. Nu gaan we het heel specifiek hebben over direct beleggen in fysiek vastgoed zonder tussenkomst van de beurs.

Investeren in vastgoed kan in allerlei vormen, de verhuurmarkt is tegenwoordig erg breed. De meest bekende is zonder twijfel de woning - huis in spanje kopen. Een woning kan je permanent verhuren maar ook voor een korte periode, dat noemen we dan short-stay. Tegenwoordig wordt short-stay vaak aangeboden via Airbnb of andere vergelijkbare platforms. Onder woningen kan je ook een hotelkamer of vakantiewoning zien.

Vergelijkbaar, maar niet hetzelfde, is het investeren in roerende goederen zoals chalets, stacaravans, woonwagens en woonboten. Hou er dan wel rekening mee dat er minder financieringsmogelijkheden zijn en het belastingtechnisch heel anders in elkaar zit. Er zijn allerlei strategieën te bedenken als het aankomt op het investeren in vastgoed. De meest bekende is kopen vanuit privé, een groot gedeelte financieren en daarna verhuren.

Nieuwbouw Huis Kopen SpanjeStart je met relatief weinig kapitaal, dan kan een garagebox een mooi punt zijn om te starten. Uiteindelijk is het afhankelijk van je eigen kunnen, doelen, wensen en mogelijkheden. huis kopen in spanje el campello. Wat je ook koopt: locatie is key. Omdat je vastgoed niet kan verplaatsen en er in veel gebieden niet zomaar gebouwd kan worden, is locatie het belangrijkste voor je vastgoedobject.

Je hoeft als ondernemer niet vanuit je bedrijf te investeren in vastgoed. Er zitten veel voordelen aan privé investeren, helemaal in Nederland. Wanneer je niet zelf in je tweede woning woont en je er geen extra inspanning voor levert, valt de woning fiscaal gezien in box 3. huis kopen spanje aan de kust. Over de waarde van de woning betaal je dan als ‘overige onroerende zaak’ belasting.

Een groot voordeel van een box 3-woning is dat de huurinkomsten niet belast zijn. Kosten die gemoeid zijn met de koop en financiering van een box 3 woning (zoals de rente) zijn niet aftrekbaar. Een ander voordeel is dat je beter beschermd bent als je een huurwoning op persoonlijke titel koopt voor het geval dat er iets mis gaat.

Misschien nog wel het leukste: de schuld die je hebt omdat je een hypotheek hebt afgesloten mag je van je eigen vermogen afhalen waardoor je over een kleiner bedrag vermogensbelasting betaald. Bij zakelijk investeren in vastgoed is het anders, daar koop je vanuit je eigen bedrijf beleggingspanden met als doel deze te verhuren.

Het grote voordeel hiervan is dat alle onderhouds-, beheer- en overige exploitatiekosten én rentelasten fiscaal aftrekbaar zijn. Maar er zijn twee belangrijke nadelen bij zakelijk investeren in vastgoed. Alle huurinkomsten worden gezien als omzet en worden dus ook op die manier belast, net als de winst die je maakt bij de verkoop van het huis.

Advocaat Huis Kopen Spanje

Huizen flippen kan een zeer lucratieve bron van inkomen zijn. Helemaal als je graag actief bezig bent met je investering en handig genoeg bent om een hoop zelf te doen. Houd er wel rekening mee dat er heel wat bij komt kijken (huis kopen spanje prijs). Je moet alles voorfinancieren en je weet nooit exact wat het gaat opleveren na de verbouwing.

Zolang je vastgoed passief houdt wordt het belast in box 3. Dit is anders als het wordt aangeslagen als werk, dan moet je daar een andere en vooral hogere vorm van belasting over betalen. De meeste beleggers kiezen ervoor om eigenaar van het vastgoed te blijven en te verhuren elke maand.

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

Op de lange termijn kan je daar meer aan verdienen dan bij gewoon verkopen. Tenzij je constant het verdiende geld door een flip weer herinvesteert. Als je het aan vastgoedbeleggers vraagt, zeggen ze voornamelijk dat het leuk is. Aandelenbeleggers zeggen dat ook vaak. Verder is, vergeleken met aandelen, vastgoed natuurlijk erg tastbaar, bruikbaar en het voelt als een echte fysieke investering.

Je bezit is voornamelijk zichtbaar in een app van je broker. Wat de meeste aandelenbeleggers ondertussen wel weten is dat aandelen erg volatiel kunnen zijn. De koersen kunnen in sommige periodes op en neer gaan. Verder heeft elk aandeel constant een actuele prijs. Dat is volledig anders dan bij vastgoed.

Impulsief handelen is haast onmogelijk en daardoor een ideale belegging voor de lange termijn. Veel beleggers zijn verknocht aan hun dividendinkomsten. Bij vastgoed is dat ook zo maar dan gaat het natuurlijk om de huurinkomsten. Dit kan daarom ook gezien worden als dividend. Het onderpand waar je het dividend uit trekt elke maand, heeft een erg stabiele waarde.

Een Huis Kopen In Spanje Waar Op Letten

Geld verdienen met andermans geld! Beleggen met geleend geld is in de beleggingswereld een no-go. De gedachte daarachter is vrij logisch. Aandelenkoersen fluctueren in sommige periodes enorm dus ook jouw onderpand waarop je het geld geleend hebt. Als je onderpand niet meer voldoende is, kan je geldverstrekker je een telefoontje geven: de zogenaamde margin call.

Vaak is dat lastig omdat je geld leent en niet nog een hoop cash hebt. Er zit dan niks anders op dan een paar aandelen (goedkoop) te verkopen. Dit probleem heeft vastgoed totaal niet. Als je eenmaal met geleend geld een woning hebt gekocht, maakt het de geldverstrekker niet zoveel meer uit wat de waarde van het onderpand doet zolang jij je maandelijkse aflossing maar betaalt.

Je weet pas echt wat het waard is, als iemand het van jou koopt. Als je belegt in vastgoed, kan je niet zomaar bij (een deel van) je geld. Wanneer je geld nodig hebt, moet je het pand eerst verkopen. Dat is anders dan op de beurs, daar is je geld aardig liquide. huis kopen i spanje.

Helemaal als je net begint als vastgoedbelegger, dan zit een groot deel van je vermogen in één pand. Je hebt je risico dan niet gespreid over meerdere beleggingen. Een ander risico is de financieringsrente. Als de rentevaste periode is afgelopen en je wilt de financiering verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.

Een beetje margin of safety in je rendement is dan wel zo fijn. Misschien wel de grootste zorg voor de vastgoedbelegger is het mogelijke gedoe met huurders. Huurders in Nederland kennen veel bescherming. Je moet dan denken aan het huurrecht dat is vastgelegd in de wet. Omdat je te maken hebt met mensen, is een wanbetaling ook zeker mogelijk.

Spanje Huis Kopen Aan Zee

Als je één woning verhuurt en daar al je vermogen in zit, is een wanbetaling erg pijnlijk. Hierdoor is spreiding over meerdere woningen belangrijk. huis kopen spanje kosten koper. Als je net begint is dat niet altijd direct mogelijk. Bijna geen enkele industrie is ongevoelig voor een economische cyclus, ook de vastgoedmarkt niet. Als je pech hebt, koop je net het vastgoed op de piek van de markt.

Je kan dan zomaar jaren onder water staan. Dalende vastgoedprijzen kunnen zeker een zorg en risico zijn. Eigenlijk geldt hier hetzelfde voor aandelen. Als je horizon nog erg lang is, is het gunstig als prijzen zakken op de korte termijn. Vastgoed is niet iets wat je zomaar koopt. Aandelen koop je erg eenvoudig (huis aan zee kopen spanje).

Bij vastgoed gaat dit heel anders. Het is een intensief aanschafproces. huis kopen spanje belasting nederland. Je moet bij de woning gaan kijken, onderhandelen, financiering regelen, de woning overschrijven, eventueel wat verbouwen en daarna het beheer verzorgen. Je moet daar zeker een hoop tijd voor vrij maken. De voornaamste reden waarom particulieren beginnen met aandelen is de relatief lage instap qua kosten.

Als je direct wilt beginnen met vastgoed, wordt er vaak begonnen met een garagebox. De bedragen liggen hier vaak stukken lager en zijn al te vinden vanaf 25. 000 euro. Beleggen in vastgoed gaat vaak gepaard met grote bedragen en dus ook met startkapitaal. Omdat beleggen in vastgoed alleen interessant is met een hefboom ga je hoge schulden aan.

De laatste tijd heeft de Nederlandse overheid het erg gemunt op de particuliere vastgoedbelegger. De huidige Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jong is druk bezig om wet- en regelgeving rond dit onderwerp te wijzigen. Dit is zeker een risico als belegger in vastgoed. Zo is recent de overdrachtsbelasting verhoogd naar 8% en gaat box 3 binnenkort op de schop.

Huis Kopen Malaga Spanje

Ziet de belastingdienst je als een privé-belegger, dan maken je investeringen deel uit van je vermogen in box 3. In dat geval betaal je belasting over de netto-investeringswaarde van je beleggingen. Dat is het saldo van je bezittingen minus je schulden. Je inkomsten uit de verhuur van het pand en de eventuele verkoopwinst zijn hierbij onbelast.

De aanleiding waarom ze de regels willen aanpassen is naar mijn mening nog steeds niet juist, maar dat pad zullen we vandaag niet in slaan. Recentelijk is de overdrachtsbelasting over de waarde van de woning in box 3 verhoogd naar 8%. Koop je een woning en ga je er zelf inwonen, dan is dat maar 2%.

Zorg voor ‘normaal’ vermogensbeheer! Het boek is geschreven door Hans de Geus. Aan de hand van zijn eigen ervaringen bespreekt hij hoe hij een huisjesmelker is geworden door de huidige woningmarkt. Hij analyseert op heldere wijze waar het mis is gegaan en wat de economische en maatschappelijke gevolgen zijn. Koop je het vastgoed zakelijk bijvoorbeeld met je BV dan werkt het belastingtechnisch wat anders.

In je BV wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende herkomsten van de omzet. Als er uiteindelijk onderaan de streep winst gemaakt wordt, betaal je daar vennootschapsbelasting over. Het tarief is afhankelijk van de hoogte van je winst, tot en met 245. 000 euro is dat 15%. Dan heb je belasting betaald over je winst.

Over het dividend betaal je ongeveer 25%, deels zakelijk en deels privé. De totale belastingdruk ligt ongeveer tussen de belastingschijven 2 en 3. Hoe gaat het in z’n werk als je privé wilt investeren in woningen voor de permanente verhuur in Nederland: Vormen van financiering die je kan onderzoeken zijn de verhuurhypotheek, investeringshypotheek, crowdfunding (lees goed de voorwaarden) en eventueel familie en vrienden.

Latest Posts

Kinesist Zonder Voorschrift

Published Jun 13, 24
5 min read

Auto Opkoper Breda

Published May 29, 24
7 min read